Beelden van Oorijzers

pilat-en-pilat-img-5976-tmb-1400

Vanaf 1 oktober tot het einde van dit jaar kunt u het resultaat zien van een project van 2 ambachtslieden die elkaar treffen aan de rand van hun vakgebied. 
Door een toevallige ontmoeting hebben Gjalt Pilat en Nynke Gardenier elkaar in 10 woensdagmiddagen geïnspireerd bij het maken van de ‘beelden van oorijzers’. Zij verrasten zichzelf, elkaar en wellicht ook u!

Na het overlijden van Sytze en Hyke Pilat van het kostuummuseum ‘De Gouden Leeuw’ ontmoetten Gjalt en Nynke elkaar bij het beschrijven van de nalatenschap van dit levenswerk van Sytze en Hyke. Hierna bleef een stapeltje rafelige onedele oorijzers over. Deze oorijzers prikkelden Gjalt om ze een nieuwe vorm en ziel te geven. Hij vroeg Nynke om dit project samen op te pakken en zo dienden de oorijzers als basis en uitgangspunt voor de beelden die eind dit jaar te zien zijn in de galerie van Pilat & Pilat.

Gjalt Pilat is houtbewerker, vormgever en eigenaar van Pilat & Pilat, Nynke Gardenier is edelsmid, taxateur van juweliersartikelen en verkoopt antieke sieraden.

Naast deze expositie worden sieraden getoond die gemaakt zijn door Nynke. Er wordt een serie sieraden tentoongesteld die een conceptuele basis heeft. Deze sieraden zijn op een verrassende manier te dragen en te combineren. Een andere serie sieraden heeft antiek textiel als basis. 

Wij hopen u eind dit jaar, voor deze expositie, te verwelkomen in de galerie van Pilat & Pilat.

pilat-en-pilat-img-5987-tmb-1400