Pas aangekochte Pilat&Pilat meubelen die met olie afgewerkt zijn hebben een uithardingperiode nodig van 8 tot 10 weken. Gedurende deze periode vormt zich een beschermend laagje over het hout. Wij adviseren u in deze periode het meubel niet intensief te gebruiken. Bescherm uw meubel tegen vocht en hete voorwerpen.

Door het gebruik van het meubel kan het hout vaal worden. U kunt uw meubel dan ‘opfrissen’ met de bijgeleverde onderhoudsolie (naturel of witgepigmenteerd). Deze onderhoudsolie herstelt de oorspronkelijke olielaag en geeft een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laagje.

  • eet- en salontafels: 1 x per 3 tot 4 maanden
  • dressoirs en kasten: 2 x per jaar
    bij onderhoudsadvies onderaan op de website vindt u een uitgebreidere uitleg

De zeep frequentie hangt af van het gebruik van de tafel. Het zepen dient u te herhalen, afhankelijk van het gebruik en vuil worden.
Heeft u een druk gezin en wordt de tafel vaak vuil dan mag u de tafel gerust elke week zepen.

  • eet- en salontafels: 1 x per 1 tot 4 weken
  • dressoirs en kasten: 1 x per 1 tot 3 maanden
    bij onderhoudsadvies onderaan op de website vindt u een uitgebreidere uitleg

Probeer deze vlekken direct met een vochtige doek af te nemen. U mag daar ook wat verdunde zeep bij gebruiken. Hoe langer de vlekken intrekken, hoe moeilijker ze te verwijderen zijn. Oude vlekken verdwijnen uiteindelijk ook, maar dit kost wat meer tijd. Bij een sterk bevuilde tafel, na een feestje bijvoorbeeld, adviseren wij een extra zeep beurt.