Pas aangekochte Pilat&Pilat meubelen die met olie afgewerkt zijn hebben een uithardingperiode nodig van 8 tot 10 weken. Gedurende deze periode vormt zich een beschermend laagje over het hout. Wij adviseren u in deze periode het meubel niet intensief te gebruiken. Bescherm uw meubel tegen vocht en hete voorwerpen.

Door het gebruik van het meubel kan het hout vaal worden. U kunt uw meubel dan ‘opfrissen’ met de bijgeleverde onderhoudsolie (naturel of witgepigmenteerd). Deze onderhoudsolie herstelt de oorspronkelijke olielaag en geeft een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laagje.

 • eet- en salontafels: 1 x per 3 tot 4 maanden
 • dressoirs en kasten: 2 x per jaar
  bij onderhoudsadvies onderaan op de website vindt u een uitgebreidere uitleg

De zeep frequentie hangt af van het gebruik van de tafel. Het zepen dient u te herhalen, afhankelijk van het gebruik en vuil worden.
Heeft u een druk gezin en wordt de tafel vaak vuil dan mag u de tafel gerust elke week zepen.

 • eet- en salontafels: 1 x per 1 tot 4 weken
 • dressoirs en kasten: 1 x per 1 tot 3 maanden
  bij onderhoudsadvies onderaan op de website vindt u een uitgebreidere uitleg

Probeer deze vlekken direct met een vochtige doek af te nemen. U mag daar ook wat verdunde zeep bij gebruiken. Hoe langer de vlekken intrekken, hoe moeilijker ze te verwijderen zijn. Oude vlekken verdwijnen uiteindelijk ook, maar dit kost wat meer tijd. Bij een sterk bevuilde tafel, na een feestje bijvoorbeeld, adviseren wij een extra zeep beurt.

Dit is mogelijk, u kunt een mail sturen naar pilat@pilat.nl voor een offerte.

In de winter draait de verwarming op volle toeren. Het is dan wel aangenaam warm in huis, maar die verwarming droogt de lucht in je huis uit. Een té droog kamerklimaat is ongezond voor ons, onze huisdieren en planten maar ook voor een natuurproduct als hout is dit niet gunstig. Bij een langdurige periode van vrieskou of bij afwisseling van regen en vrieskou kan de relatieve luchtvochtigheid erg laag zijn. Een gezonde relatieve luchtvochtigheid bedraagt 50 á 60%. Nu is dit laag, soms amper 30%.
Een natuurproduct als hout kan krimpen en uitzetten. Bij een constante relatieve luchtvochtigheid van rond de 50% wordt dit tot een minimum beperkt. Zo voorkomt u scheurtjes in uw houten meubel.
Tips!

 • Hang waterbakjes aan de radiatoren
 • Zeep je meubel nu vaker, ook licht oliën mag vaker
 • Lucht je huis voldoende
 • Laat de deur van de badkamer na het douchen op een kier staan
  U kunt ook een hygrometer aanschaffen om de luchtvochtigheid constant te kunnen meten.
  Heeft u reeds scheurtjes ontdekt in uw houten meubel, volg bovenstaande tips op en wacht de periode van vrieskou rustig af. Meestal verdwijnen de scheurtjes vanzelf wanneer de luchtvochtigheid weer op peil is

Veel Pilat&Pilat dealers verkopen olie en zeep producten. Of ga naar woonaccessoires en kijk onderaan bij onderhoudsproducten en bestel direct online.

Absoluut. In de showroom in Twijzel snuift u echt de Pilat sfeer op. U kunt in principe de gehele collectie bekijken en deskundig advies krijgen. Tijdens of na uw bezoek is er de mogelijkheid om lekker te gaan koffie drinken of lunchen bij het aangrenzende Interieurcafé van Pilat&Pilat.

Komt u specifiek voor een model, dan adviseren wij u eerst even te informeren.

De showroom in Keulen is ook voor consumenten toegankelijk, daar vindt u een kleiner deel van de collectie.

Het team van vakmensen van Pilat&Pilat denkt graag met u mee over de mooiste oplossing voor uw interieurwensen. Met variaties op collectiemodellen of andere interieuroplossingen, goed bedacht en met aandacht uitgevoerd, laten we zien waar we goed in zijn.

U kunt op de website onder verkooppunten uw dichtstbijzijnde verkooppunt vinden. Daarnaast hebben wij een showroom in Friesland, Twijzel en in Keulen bij Design Post, waar een groot deel van de collectie te zien is.

Wij streven er naar om uw Pilat&Pilat meubel binnen 8 tot 12 weken bij uw dealer af te leveren.

De verkoop van de Pilat&Pilat meubelen gaat via onze verkooppunten, deze geselecteerde dealers zijn te vinden op de site bij: verkooppunten
Mocht u na een bezoek aan de showroom in Twijzel uw bestelling willen achterlaten, dan sturen wij deze door naar een dealer bij u in de buurt.